Ζάχαρη

14 Φεβρουαρίου, 2023 0 Comments

Είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε ζάχαρη με μέτρο πάρα επικίνδυνα τεχνητά γλυκαντικά

Είναι πρώτη στην λίστα των τροφίμων που αποφεύγουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά ή να κάνουμε μια υγιεινή διατροφή..

Προσπαθούμε να την αντικαταστήσουμε να την αντικαταστήσουμε με άλλα δυστυχώς πραγματικά επικίνδυνα και ανθυγιεινά γλυκαντικά.

Όμως η ζάχαρη ναι μεν πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και πάντα στην φυσική της μορφή και όχι σε επεξεργασμένα προϊόντα του εμπορίου, αλλά όχι να αποκλειστεί από τη διατροφή μας, γιατί είναι σημαντική σε βασικές λειτουργίες του οργανισμού.
Είναι ένα είδος υδατάνθρακα που παρέχει ενέργεια για το σώμα με τη μορφή γλυκόζης και είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και άλλων ιστών του σώματος.

Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι η αύξηση του βάρους μας δεν προήλθε από την ζάχαρη, αλλά είναι αποτέλεσμα πρόσληψης υπερβολικών θερμίδων, ανεξάρτητα από την πηγή από την οποία προέρχονται.

Αυτό που στην πραγματικότητα γίνεται, είναι ότι τα τρόφιμα στα οποία προστίθενται ζάχαρη, όπως τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και τα επεξεργασμένα τρόφιμα εμπορίου π.χ. μπισκότα, κέικ, κρουασάν, γλυκά κ.α μπορεί να περιέχουν περισσότερα πρόσθετα σάκχαρα και βούτυρα κακής προέλευσης, με αποτέλεσμα καταναλώνοντας αυτές τις τροφές, οι οποίες από μόνες τους είναι παχυντικές, να αυξηθεί το σωματικό μας βάρος με την πάροδο του χρόνου.
Γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε αυτές τις τροφές όχι λόγω της ζάχαρης, αλλά λόγω των βλαβερών για την υγεία και παχυντικών συστατικών που αυτά περιέχουν, τα οποία καταστρέφουν την υγεία μας.

Μπορούμε επομένως να την χρησιμοποιούμε σε σπιτικά γλυκά που φτιάχνουμε και στα ροφήματα μας πάντα με μέτρο, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που να μας το απαγορεύει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *