Η Φιλοσοφία μου

Η δική μου φιλοσοφία στο θέμα γενικά της διατροφής, βασίζεται κυρίως στην άποψη ότι πρέπει να τρεφόμαστε όσο το δυνατόν πιο απλά, με παραδοσιακά φαγητά Ελληνικής κουζίνας και φυσικά τρόφιμα, αποφεύγοντας όσο μπορούμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Προωθώ την Ελληνική διατροφή με Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, με Ελληνικά τυριά, ελαιόλαδο μόνο και όχι άλλα έλαια όπως καλαμποκέλαια, σπορέλαια κ.α και άσπρο Ελληνικό αγελαδινό βούτυρο αντί για μαργαρίνες. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα έχουμε τα πάντα για να τρεφόμαστε σωστά και σίγουρα έχουμε την καλύτερη και πιο υγιεινή διατροφή σε όλο τον κόσμο.

Η προσωπική μου άποψη για την απώλεια βάρους, είναι ότι δεν έχει καμία διαφορά από μια ισορροπημένη διατροφή από όλες τις ομάδες τροφίμων, με την διαφορά ότι μειώνονται οι ποσότητες. Αυτό που θα μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, αλλά και να διατηρήσουμε το βάρος μας για πάντα και φυσικά να προστατεύσουμε την υγεία μας, δεν είναι η λανθασμένη και αυθαίρετη αφαίρεση από τη διατροφή μας τροφίμων που θεωρούμε ως παχυντικά, αλλά η αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών προς το καλύτερο.

Η Διατροφική Συμβουλευτική, πάντα με φαγητά Ελληνικής κουζίνας που μαγειρεύουμε για εμάς και την οικογένεια μας, μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε συμπεριφορά απέναντι στο φαγητό και να αντικαταστήσουμε τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες με υγιεινές.

Η αντικατάσταση όλων των επικίνδυνων, άγνωστων, επεξεργασμένων και ανθυγιεινών τροφίμων με υγιεινά και φυσικά τρόφιμα, γνωστά σε όλους μας και όχι η παράλειψη και η αποφυγή υγιεινών τροφίμων, είναι αυτή που πραγματικά θα μας χαρίσει ένα όμορφο και αρμονικό σώμα αλλά και μια καλύτερη υγεία.

Το μόνο όμως που πρέπει να κάνουμε, είναι η αλλαγή της Διατροφικής μας συμπεριφοράς προς το καλύτερο και όχι οι στερήσεις και οι υπερβολές και να καταλάβουμε ότι έφτασε η ώρα να βγάλουμε όλες αυτές τις επικίνδυνες τροφές από την ζωή μας μια για πάντα και απλά να τις αντικαταστήσουμε με πραγματικά υγιεινές, απλές και φυσικές τροφές.

Ας ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας να το δοκιμάσει, για να βρούμε τον δικό μας τρόπο σωστής διατροφής, που θα θέλουμε να διατηρήσουμε για πάντα.