Άσπρο αγελαδινό ελληνικό βούτυρο αντί για μαργαρίνη
Το άσπρο αγελαδινό ελληνικό βούτυρο είναι μια θαυμαστή τροφή.
Είναι το μόνο αληθινό βούτυρο…
Μας προσφέρει λιποδιαλυτές βιταμίνες (ADEK), είναι πλούσιο σε σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως μαγγάνιο, χρώμιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και χαλκό κ.α.
Και το κυριότερο…..
Έχει την τέλεια αναλογία σε Ω6 και Ω3 λιπαρά οξέα και αποτρέπει την δημιουργία φλεγμονών στον οργανισμό μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Η μαργαρίνη αντίθετα, είναι ένα τεχνητό προϊόν που παρασκευάζεται από υδρογονωμένα φυτικά έλαια και λίπη.
Για να αποκτήσει την μορφή (ημιστερεά μορφή) και την υφή που έχει υποβάλλεται στην διαδικασία της υδρογόνωσης, ώστε να μοιάζει στο βούτυρο στην εμφάνιση αλλά να αλείφεται πιο εύκολα και να είναι πιο δελεαστική.
Κατά την διαδικασία αυτή τα φυτικά έλαια αποκτούν στερεή σύσταση με την προσθήκη ατόμων υδρογόνου και καταλυτών (τοξικά στοιχεία), όπως οξείδιο του νικελίου, αλουμίνιου και άλλων βαρέων μετάλλων. Η υψηλή θερμοκρασία που υποβάλλονται είναι απαραίτητη για να εξαλειφθεί η οσμή και να αρχίζει το προϊόν να έχει την όψη του βουτύρου.