Επικίνδυνες διατροφικές «μόδες»

9 Δεκεμβρίου, 2024 0 Comments

Δύο επικίνδυνες διατροφικές «μόδες» από τις πολλές που κυκλοφορούν, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατανάλωση light γαλακτοκομικών και τυριών συνήθως ξενόφερτης προέλευσης, όπως και η μεγάλη μείωση του αλατιού είναι υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Όμως φυσικά και όλο αυτό δεν είναι μέρος μια υγιεινής Ελληνικής Μεσογειακής διατροφής, που χωρίς αμφισβήτηση είναι η καλύτερη διατροφή στον κόσμο.

Μην ακούμε επομένως όσους προσπαθούν να μας πείσουν για το ανάποδο.

ΑΛΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Το αλάτι είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας σε συγκεκριμένα ποσά.

Είναι μία απλή χημική ένωση που αποτελείται από 40% νάτριο και 60% χλώριο.

Το σώμα για να λειτουργήσει χρειάζεται νάτριο, το οποίο ρυθμίζει την ισορροπία των υγρών και της αρτηριακής πίεσης.

Φυσικά και δίνει γεύση, και δεν υπάρχει νοστιμιά χωρίς αυτό, επομένως να μην φοβόμαστε να το προσθέτουμε στα φαγητά μας πάντα με μέτρο.

Πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να το καταναλώνουμε μόνο στην φυσική του μορφή, σε φυσικές τροφές και όχι σε επεξεργασμένα ανθυγιεινά τρόφιμα του εμπορίου και έτοιμα γεύματα.

LIGHT ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Τα light προϊόντα μας στερούν χρήσιμα θρεπτικά συστατικά και είναι επικίνδυνα για την υγεία μας, λόγω της χημικής επεξεργασίας που έχουν υποστεί.

Το πλήρες γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, έχουν πολύτιμα λιπαρά οξέα για τον οργανισμό και προστατεύουν από πολλές ασθένειες.

Άρα:

-Τρώμε Ελληνικά τυριά όπως φέτα, κρητική γραβιέρα και ανθότυρο.

-Πλήρες γαλακτοκομικά.

-Γιαούρτι παραδοσιακό με πέτσα.

-Άσπρο Ελληνικό αγελαδινό βούτυρο

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Η υγεία πάνω από όλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *