Γαλοπούλα-επικίνδυνη όπως όλα τα αλλαντικά
Η γαλοπούλα είναι ακριβώς το ίδιο επικίνδυνη για την υγεία με τα άλλα αλλαντικά.
Δεν είναι πιο καλή και πιο υγιεινή από τα υπόλοιπα επειδή είναι ελαφριά και με λιγότερα λιπαρά, όπως ίσως νομίζουμε.
Είναι ανθυγιεινό τρόφιμο όπως όλα τα αλλαντικά και περιέχει επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες.
Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τα λιπαρά στα αλλαντικά, αλλά όλα αυτά που περιέχονται σε αυτά και στη γαλοπούλα, γιατί και αυτή αλλαντικό είναι.
Όλα τα αλλαντικά και η γαλοπούλα περιέχουν νιτρικά και νιτρώδη άλατα ως συντηρητικά τα οποία είναι καρκινογόνα.
Οι ουσίες αυτές αντιδρούν με ενδογενείς αμίνες του οργανισμού και σχηματίζουν τις νιτροζαμίνες οι οποίες είναι καρκινογόνες και προκαλούν καρκίνο του οισοφάγου, του ήπατος, του παχέος εντέρου κ.α
Δεν είναι λοιπόν σωστή επιλογή η γαλοπούλα για τα σάντουιτς και τα σνακ που επιλέγουμε και για εμάς και κυρίως για τα παιδιά δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση σωστή και ασφαλή επιλογή για τη διατροφή τους.
Υπάρχουν πολλά υγιεινά σνάκ και σάντουιτς που μπορούμε να προτιμήσουμε όπως με φέτα, τυρί, ελιές, βούτυρο άσπρο αγελαδινό ελληνικό, με λαχανικά, με αυγό.